Råd för dig som ska köpa ett sängbord till ett barnrum

Om du vill inreda ditt barns rum ordentligt, finns det vissa saker du bör tänka på när det gäller valet av de möbler som ställs in i rummet. I denna artikel kommer vi att lista de viktigaste sakerna att tänka på när man köper ett sängbord till ett barn.

>> Klicka här för att se hela sortimentet av sängbord

Saker att ha i åtanke när du tittar på sängbord till barn:

sängbordTålighet
Barn sliter nämligen en hel del på de möbler de har, detta gäller alla möbler, men framför allt möbler som används varje dag, t.ex. sängbord. Det är därför vikigt att man tittar noga på hur slittåligt ett visst sängbord är innan köp. Äkta träbord är i regel tåligast, men det finns även en hel del andra tåliga material på marknaden, för den som föredrar det.

Titta även på de mindre detaljerna, som knoppar som man drar ut lådor med, och liknande, för att se hur tåliga de är, samt hur väl de sitter fast i själva sängbordet, då även mindre delar som ramlar av eller slits ut kan vara nog så störande.

Storlek
Givetvis bör du välja ett sängbord som är i en lämplig storlek för ditt barn. Ett alldeles för högt sängbord gör det svårt för barnet att nå vad som finns på det, och gör det därmed mindre bekvämt att använda, men även ett för lågt sängbord i förhållande till sängen kan orsaka problem. Ta därför hänsyn till sängens höjd, samt barnets längd när du väljer höjd och storlek på sängbordet.

Utseende
Barn uppskattar i regel klara färger, udda former och annat som är lite roligare än vad våra vuxna möbler ofta kännetecknas av. Vill du att ditt barn verkligen ska gilla sängbordet du köper, rekommenderar vi därför att du väljer ett sängbord med ett lite mer ”barnsligt” och barnanpassat utseende.

Titta på hörn
Hörnen får ju, av säkerhetsskäl, inte vara för vassa, eftersom detta kan orsaka skador. Välj därför helst sängbord med mer rundade hörn.

Titta på lådor
Inte heller lådorna, om sådana finns på sängbordet, får innebära någon skaderisk. Välj därför ett sängbord med barnsäkra lådor, där fingrar och annat inte lätt kan komma i kläm!