Tips för alla som är på jakt efter ett sängbord till ett mindre rum

Om du har ett mindre sovrum, men ändå vill ha ett sängbord i det, måste du tänka på andra saker än dem som har större sovrum när du gör ditt val av möbler. I denna artikel har vi samlat en hel del bra tips för alla som vill ha ett sängbord i sitt sovrum, men som inte har så mycket plats att röra sig med.

>> Klicka här för att se hela sortimentet av sängbord

Välj ett sängbord i en ljus färg
Ljusa färger ger nu nämligen illusionen av att saker är större än vad de är, medan mörka färger förminskar. Att välja ett sängbord i en ljus färg kommer därför att ge ett betydligt luftigare intryck än om du väljer ett mörkt sängbord.

Välj ett sängbord med ben
Detta ger nämligen intrycket av att golvytan är större än vad den faktiskt är. Alla med mindre ytor att röra sig med i ett rum bör därför välja möbler med ben, och som tur är finns det faktiskt en hel del sängbord som har ben.

sängbordVälj ett sängbord som matchar väggen perfekt
Även detta skapar nämligen ett större intryck. Görs enklast om väggen där sängbordet ska stå är enfärgad, då försöker du helt enkelt hitta ett sängbord i exakt samma färg, men kan även göras på andra vis.

Välj ett sängbord med inbyggd förvaring
Då kan du ju kanske göra dig av med någon annan förvaringsmöbel som står i rummet, t.ex. en byrå eller liknande. Kan med andra ord vara värt ett försök

Låt specialbeställa ett sängbord
Detta kan vara en lösning för den som verkligen har svårt att hitta något passande. Att låta specialbeställa en möbel hos en skicklig snickare eller snickarverkstad behöver nämligen inte bli så dyrt som man kanske tror, och dessutom får man ju då, om man lämnar bra instruktioner till den som ska bygga bordet, ett sängbord som passar in i rummet perfekt, storleksmässigt, materialmässigt, färgmässigt och annars. Det kan det därför vara värt om man verkligen tar sin inredning på allvar.