Tips som hjälper dig välja rätt sängbord

Ett sängbord är väldigt praktiskt, för att man ska slippa runt efter saker runt sängen på golvet och liknande mitt i natten. Dessutom har ju många sängbord idag förvaringsmöjligheter, vilket gör dem till än mer praktiska möbler.  Men hur vet man egentligen vilket sängbord som passar just det egna hemmet bäst? Här kommer några praktiska råd och tips gällande detta:

>> Klicka här för att se hela sortimentet av sängbord

sängbordFundera på vad du kommer att använda sängbordet till
Alla har vi ju nämligen olika vanor och behov när det gäller detta. Det är därför smart att fundera på vilket sätt sängbordet kommer att användas på. Läser du varje kväll? Behöver du ha lite vatten bredvid sängen? Smörjer du in dig med krämer innan du somnar varje natt? Och så vidare.

Ju tydligare dina behov och önskemål gällande användningen av sängbordet är, desto större blir chansen förstås att det sängbord du skaffar passar dig.

Mät utrymmet där du vill ställa ditt sängbord
Vare sig ett för stort eller ett för litet sängbord är nämligen ett bra val. Det är därför en god ide att mäta sängbordet, så att man vet hur mycket utrymme man har att röra sig med, och sedan anpassa valet av sängbord till detta.

Även höjden på sängen kan vara värd att mäta i samband med detta, då du inte vill att ditt sängbord ska vara allt för högt, i förhållande till din säng, detta gör det nämligen betydligt mindre bekvämt att använda.

Fundera på hur många sängbord du behöver

Vill du ha ett sängbord på varje sida av sängen, dvs. 2 totalt? Eller räcker det med ett? Detta är viktigt att ha i åtanke, så att rummet inte känns för ”fullt” när du ställer in båda sängborden i det.

Titta på hur rummet ser ut idag
Sängbordet bör ju trots allt passa ihop, inte bara med sängen du har idag, utan även med inredningen i rummet i övrigt. Titta därför noga på vilken stil rummet där sängbordet ska ställas har, och försök välja ett sängbord som har samma stil på något vis, så att hela inredningen känns mer genomtänkt. T.ex. kan man köra på ett färgtema, ett materialtema, en viss typ av yta, eller liknande.

Fundera på om förvaringsutrymme behövs
Samt hur mycket förvaringsutrymme du i så fall behöver. Är det viktigt för dig med förvaringsutrymme av olika skäl, t.ex. för att du har ont om förvaringsutrymme i sovrummet i övrigt, bör du nämligen aldrig förutsätta att detta finns automatiskt, då vilket förvaringsutrymme som finns i möbeln varierar ganska mycket.